Няколко фантастични СПА курорти в България

Публикувано от на в Пътуване и туризъм
  • Размер на шрифта: Голям Малък
  • Прочитa: 5391
  • 0 коментара
  • Печат

СПА курортиЕдно от многото позитивни неща в България са именно СПА курортите. Любителите на туризма и хората желаещи да живеят здравословно могат да се възползват от топлите минерални извори, масажите, чистата природа и куп още удоволствия, посещавайки някой от известните ни СПА курорти.

Туроператорите са пуснали автобуси до всички дестинации с минерални извори, така че хората да могат да се насладят на лечебното им въздействие и да се погрижат за пълноценния си релакс. Вие решавате дали ще заминете за Велинград, Хисаря или Рила, но която и от тези дестинации да изберете няма да сбъркате.

Хисаря

Аз лично съм привърженик на пътуванията и съм обиколил всички съществуващи СПА курорти в България. Макар, че живея в София всяка моя ваканция се превръща в приключение и дали с автобус или автомобил аз поемам към ново място в страната. За последно бях в доказано добрия балнеолечебен курорт в Хисаря. Този град ме изуми не само с 22 лечебни бани, ами и с омайната природа, която ще се хареса на всеки гост на града.

Хисаря е популярен и с името „Градът на минералните извори”. Всяка година го посещават хиляди туристи от цяла България и различни части от Европа за да се погрижат за по-доброто си здраве. В Хисаря аз изкарах една чудесна едноседмична ваканция, която ме зареди с енергия и желание за работа.

Девин

На дневен ред пред мен стои посещение в град Девин. За последно бях там през вече далечната 1998 година, като спомените ми от града бяха свързани най-вече с красивата природа и разбира се, минералните извори.

От приятели разбрах, че в Девин днес се намират едни от най-модерните СПА центрове, предлагащи разнообразни и евтини процедури, така че със сигурност ще посетя този град в Южна България. За тези, които не са били в Девин им препоръчвам да разгледат Девинската река, която се влива в река Въча. Местността е доста живописна и няма как да останете безпричастни към открилата се пред вас природна картинка.

Трябва да знаете, че днес в Девин съществуват хотели, които ще ви гарантират супер лукс и ще ви дадат възможността да се насладите на вашата почивка. Редом с това вие можете да се отдадете на СПА процедури и да се възползвате от така популярните минерални извори, за които писах и по-горе в статията.

Други СПА курорти в България

След като вече ви разказах за Хисаря и Девин идва ред на така популярният сред мнозина Българи, Велинград. Ако сте пропуснали да посетите това кътче от страната задължително трябва да го направите тъй като със сигурност ще има какво да видите.

Велинград е град, който се намира в Южна България до Чепинската котловина в Западните Родопи. Това, което прави от града истинска атракция са мнозината минерални извори и реки. За всеки, който търси свежест през лятото Велинград е едно наистина чудесно място за отдих. Много хотели, заведения, СПА центрове и всичко, което ви е нужно ще ви бъде предоставено на наистина добри цени.

Освен минералните извори, с които Велинград е известен вие може да се насладите на една наистина чудесна гледка. Природата в града е уникална, много зеленина и разкош лъха от полянките, градинките и дърветата. Всичко като в приказките. Именно съчетанието на девствена природа и минерална вода карат хиляди туристи да минава през града почти ежедневно.

Самият аз съм абсолютен фен на Велинград тъй като когато почивам на това място винаги взимам с пълни шепи и се зареждам положително. Препоръчвам го и за млади и за стари защото има забавления за всекиго. За хората имащи специфични здравословни проблеми Велинград предлага лечебни центрове за рехабилитация, включващи различни процедури според заболяването.

Когато посетите града не пропускайте да разгледате известната крепост „Цепина” и пещера „Лепница” те са едни от основните Велинградски забележителности. В града има театър и исторически музеи, които също може би биха представлявали интерес за вас.

Лични впечатления от Велинград

Ще се повторя, но това е може би любимия ми СПА курорт. Разходката из Велинград е освежаваща, тя ме стимулира с открилата се пред мен панорама, чистотата на града, историческите му ценности и разбира се лечебните минерални извори. Впечатленията ми са повече от добри, особено като видя бистрата вода на рекичките, чуя песните на пойните птици и видя усмивките на туристите.

Ставайки дума за Български СПА курорти то Велинград е може би най-споменаваната местност. Различни фирми и институции в страната предлагат на своите работници безплатни почивки в града именно с цел пълна отмора и релакс. Лично аз най-често кръстосвам из квартал Лъджане във Велинград, където е и централния пазар. Естествено няма как да пропусна Чепино и езерото Клептуза. За да завърша обиколката си винаги слагам финал с извора Власа намиращ се в квартал Каменица.

Обобщение за СПА курортите в България

С времето СПА курортите в страната се развиват по правилен начин и стават максимално достъпни за множеството туристи. Хубаво е, че ако сте решили да проведете една пълноценна ваканция в България можете да избирате от красотите и удобствата предложени във Велинград, Хисаря, Банско, Девин, Рила и още куп невероятни градове и местности.

Минералните лечебни извори, природата, спокойствието и въобще цялостната атмосфера в гореспоменатите кътчета из страната влияят положително върху всеки един от нас. Не случайно към днешната дата именно спа курортите привличат огромна част от чуждестранните туристи решили да почиват у нас. Изберете вашата дестинация, проверете цените за пътувания предлагани от различните туристически агенции, както и включените удобства за вас, а след това просто заминете за възможно най-дълго време, така че да усетите всичко онова, за което писах днес.

Винаги когато посетя някой от изброените курорти и дойде време да се върна в големия град се чувствам особено. Не ми се иска тази отпуска да свършва. Е няма как трябва да се работи, но това по никакъв начин не може да ни попречи да се отдадем поне на една седмица отмора, пълно възстановяване и разбира се многото забавления, които описаните градове ще ви предоставят на вашето внимание.

Завършвам статията ми като се надявам да съм успял да ви помогна да изберете вашето място за релакс и ваканция. Пожелавам ви много здраве и приятни мигове в Българските СПА курорти, които описах днес. На добър час.

Коментари